Konstfrämjandet Stockholm

2

Konstfrämjandet Stockholm

Aktuellt: Maj 2021

Nyheter

Nytt residensprogram för bildkonstnärer i arkivmiljö

Konstfrämjandet Stockholm och Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek lanserar ett gemensamt residensprogram för bildkonstnärer. Först ut blir konstnären Ingela Johansson. Syftet är att utveckla infrastrukturerna för konstnärlig produktion och skapa nya möten mellan arbetarhistoria och bildkonst.

Samtal utifrån utställningen Var ska vi äventyra?

Vi är glada över att tillsammans med Södertälje Konsthall presentera ett digitalt samtal med utgångspunkt i Ingela Johanssons fantastiska utställning Var ska vi äventyra? Ingela Johansson är även den första medverkande konstnären i ett nytt residensprogram som vi snart lanserar.

 • Digitalt
 • 12 maj17.00 – 18.00
 • Läs mer
 • Women walking talking grieving

  Gävleborg Women walking talking grieving är ett performance som undersöker kvinnors plats i naturen, reservatstanken och sorgen över förlorade naturmiljöer. OTALT vandrar, reflekterar, samtalar och dokumenterar i naturreservat och nationalparker tillsammans med andra kvinnor.

  Läs mer
 • Östhammars konstsalong

  Uppland Nu öppnar Östhammars Konstsalong med lokala konstnärer, både professionella och amatörer. Urvalet gjordes av en professionell jury ledd av Johanna Uddén, verksamhetsledare på Konstfrämjandet Uppland. Övriga juryledamöter var Louise Magnusson, kultursekreterare i Tierp och Jon Hulander, kulturstrateg i Knivsta.

  Läs mer
 • Persbo Skulpturpark

  Fredrik Strid har skapat en skulpturpark vid sin ateljé. Här finns verk av Helene Edgren, Anna Ekman, Cecilia Järdemar, Leif Elggren, Leif Homstrand, Lisa Jeannin, Rolf Schuurmanns, Thomas Karlsson, Tryggve Luktvasslimo, Patrik Nilsson och Johan Strandahl.

  Läs mer
 • Det finns i Skogen

  Gävleborg Konstprojektet ”Det finns i Skogen” startar nu upp i Jädraås, Öjung och Ljusne! Genom tre konstnärliga processer kommer orterna att fungera som epicentrum för den senare sommarutställningen med samma namn. Försommarens projekt genomförs av konstnärerna Amanda Selinder, Natasha Dahnberg och Emma Sörensen.

  Läs mer
 • Vague research studios

  Vague Research Studios; Kajsa G Eriksson, Lena Berglin och Maria Magnusson genomför en energi-ritual och premiärvisar samtidigt filmen RITUAL (50 min) på Galleri Lars Palm i Sandviken. Filmen utforskar energigirighet som samhällsfenomen och ritualen som konstnärlig metod.

  Läs mer
 • Nya verk i Skulpturparken Ängelsberg

  Västmanland Kulpturparken Ängelsberg är belägen i anslutning till världsarvet Engelsbergs bruk i Fagersta kommun och det lilla stationssamhället Ängelsberg vid Bergslagsbanan, och är lätt att ta sig till även för den som saknar bil.

  Läs mer