Konstfrämjandet Stockholm

2

Konstfrämjandet Stockholm

Aktuellt: September 2021

Nyheter

Folkfronternas estetik: Preliminära slutsatser av ett forskningsprojekt

Välkommen till en heldag med föreställningar, läsningar, mikroutställningar, presentationer, diskussioner och festligheter arrangerade av den oberoende forskningsgruppen Agentur, Hägerstensåsens medborgarhus och Konstfrämjandet Stockholm på Hägerstensåsens medborgarhus lördag den 9 oktober, från kl. 12 till sent. Alla är välkomna!

Medborgarhus och andra former för gemenskap

Under hösten organiserar Konstfrämjandet Stockholm, Hägerstensåsens Medborgarhus och Konstfack tillsammans kursen "Medborgarhus och andra former för gemenskap" för samtliga studenter inom masterprogrammet Rumslig gestaltning.

 • Hela länets konstliv engageras när Y-salong byter namn till Triennalen

  Västernorrland Triennalen är det nya namnet på det som tidigare varit känt som Y-salong, en återkommande konsthändelse på Västernorrlands Museum. Den stora nyheten att utställningen nu expanderar till hela länet. Björn Norberg har utsetts till curator för den första upplagan och inom kort kommer arbetet med med att kontakta konstnärer att inledas.

  Läs mer
 • Utställning med Carina Marklund

  Sörmland Utställningen heter "Verklig annanhet". Ett uttryck som konstnären har lånat från Helena Granströms drabbande bok "Det som en gång var".

  Ljudverk av Tomas Björkdal (tomasbjorkdal.com).

  Utställningen pågår 25/9 - 14/10.

  Läs mer
 • UNDER

  Uppland UNDER är en platsspecifik, soldriven ljudinstallation skapad utifrån konstnären Jenny Sunessons personliga undersökning av naturområdet Florarna. Verket installeras vid två tillfällen.

  25–26 september vandring med övernattning och visning av verket

  3 oktober kl 12.00 och kl 15.00 visning av verket

  Läs mer
 • MIASMA / Theresé Olsson

  Värmland

  Läs mer
 • Invigning av Carola Grahns offentliga gestaltning NÅEJTIEN NJALLA

  Västerbotten Den 20 augusti invigdes Carola Grahns offentliga konstnärliga gestaltning NÅEJTIEN NJALLA / NÅJDENS NJALLA vid Björnstenen i Tärnaby. Verket har gjorts i samarbete med Tore Grahn och Göte Grahn på uppdrag av Storumans kommun.

  Läs mer
 • Kritiklabbet och Region Halland bjuder in till kritikfestival 14 – 17 oktober 2021

  Konstfrämjandet Under fyra dagar uppmärksammas kritiken i Halmstad, Varberg, Falkenberg och Kungsbacka. Ett program med föreläsningar, workshops och samtal med utgångspunkt i allt från mat till musik, konst och litteratur.

  Läs mer