Konstfrämjandet Stockholm

2

Konstfrämjandet Stockholm

Laptop Studio Visits — Maryam Omrani möter Jinoos Taghizadeh

Laptop Studio Visits - en ny plattform för curatorer som bjuder in till samtal med intressanta konstnärer som bor i Stockholm eller är på besök. Först ut är Maryam Omrani, frilanscurator och skribent från Teheran bosatt i Stockholm.

Omrani har i många år följt konstnären Jinoos Taghizadehs konst och bjuder på torsdag den 9 november in till ett samtal med och om Taghizadehs mångfacetterade konstnärskap.

 

Jinoos Taghizadeh är en Teheranbaserad konstnär och kritiker som har haft dussintals soloutställningar och har deltagit i många grupputställningar och biennaler inom och utanför Iran.

I oktober avslutades utställningen ”Letters I Never Wrote” på Konsthall 3.14 i Bergen, Norge. Utställningen behandlade hur historia dokumenteras via en konstnärlig bearbetning jämfört med den officiella historiebeskrivningen. Taghizadeh praktik sträcker sig från videoinstallation till performance och teckning.

Jinoos Taghizadehs konst fokuserar främst på sociala orättvisor, censur och sociala rörelser. Taghizadeh är verksam som chefredaktör för konstredaktionen på Shabak-e Aftab-tidningen i Teheran och är även en av arrangörerna av Nafas, en miljöorganisation för konstnärlig aktivism.

 

Varmt välkomna.

 

Ett samarbete mellan Maryam Omrani och Konstfrämjandet Stockholm

  • Konstfrämjandets kansliSwedenborgsgatan 1
  • 9/1117.30
  • Fri entré
  • Extern länk