Boklansering: Johanna Hedva – Minerva: The Miscarriage of the Brain

Välkomna till en presentation och samtal med Johanna Hedva om deras nya bok, Minerva: The Miscarriage of the Brain. Kvällen är organiserad som en del av En omsorgsfull strejk och Bodies of Care.

Minerva: Misscarraige of the Brain, eller Minerva: hjärnans missfall, samlar decennier med arbeten av konstnärer, musiker och författaren av On Hell, Johanna Hedva. Genom pjäser, performance, en encyklopedi, essäer, självbiografi, hypnagogik och hypnopompiska diktverk — i texter vars kroppar driver och fröjdas i form —fördjupar sig Minerva i mysticism, galenskap, moderskap och magi. Minerva besudlar sig med genus och geniröran. Hon genomför sömn- och drömarbetet. Hon färdas genom Los Angeles, ändrar form i den styxiska natten och vaknar upp till jämmer i ljuset.

Arrangemanget hålls på engelska med teckentolkning och direkttextning på engelska.

Johanna Hedva är en Koreansk-Amerikansk författare, konstnär, musiker och astrolog uppvuxen i Los Angeles i en familj med häxor och lever nu i LA och Berlin. Hedvas praktik kokar magi, nekromantik och spådom tillsammans med mystiska tillstånd av ilska och extas. Kroppen är alltid där — med dess radikala permeabilitet, beroenden och tröst — men uppgiften är hur man kan överkomma kroppen, hur man fördunklar den och hur man hanterar att detta ofrånkomligen misslyckas. Slutligen är Hedvas arbete oavsett genre olika form av skrivande, såsom ord på en sida, vrål i ett rum eller att dra handen genom vatten.

Releasen organiseras som en del av Bodies of Care, en kurs på Konstfack universitet som utforskar effekten av arbete och arbetsrelaterade skador, illamående och sjukdom som arbetets ohälsosamma strukturer skapar.

Johanna Hedvas Minerva: Hjärnans missfall är publicerat av Sming Sming Books och Wolfman Books. Parrhesiades är distributör i Storbritannien och EU. För att köpa boken från Parrhesiades för ett särskilt nedsatt pris i anknytning till releasen använd rabattkoden MINERVASWEDEN

Du hittar evenemanget här.

Visa alla