Aktuellt

 • Teach-in for Palestine: Culture, Solidarity, Resistance 

  Du är inbjuden att delta i samtal och workshops med fokus på kulturellt motstånd för Palestina. Det kommer finnas mat och ett frivilligt inträde på 40 kr, där alla intäkter går till Palestinagrupperna.

  Hägerstensåsens medborgarhus 1 juni 16 -22Läs mer
 • Cine Solidarity: Spaces of Exception av Matt Peterson & Malek Rasamny

  Konstfrämjandet Stockholm arrangerar en filmkväll för att samla in pengar till Gaza. Samtliga intäkter kommer att skänkas till Palestinagruppernas samarbetspartners. Vi ber dig donera det du kan! I gengäld bjuder vi på film, samtal och varm soppa. I samarbete med Konsthall C.

  Konsthall C18 december 18:00 -20:00Läs mer
 • Utställning – Ett sökande i arkivmaterial – Fabriksflickorna

  Åsa Norman och Frida Hållanders utställning är en del av det residensprogram vi bedriver i samarbete med Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek. Deras konstnärsresidens avslutas nu med en utställning på arkivet i Flemingsberg.

 • Frida Hållander och Åsa Norman är nya residenskonstnärer

  Nu välkomnar vi konstnärerna Frida Hållander och Åsa Norman till vårt residensprogram på Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek!
  Textilkonstnären Åsa Norman och konsthantverkaren Frida Hållander kommer att dyka ner i Beklädnadsarbetareförbundets arkiv och residenset inleds i december.

 • Konst som omsorg – konstnärligt arbete i vårdens miljöer

  Som en del av sitt residens på arbetarrörelsens arkiv och bibliotek har konstnären Ingela Johansson undersökt utställningsprojektet Konst som omsorg. Nu presenteras delar av hennes arbete i utställningen Phantoms of the commons på Tensta konsthall. Med anledning av detta bjuder vi tillsammans med Tensta konsthall in till samtal!

 • Folkfronternas estetik: Preliminära slutsatser av ett forskningsprojekt

  Välkommen till en heldag med föreställningar, läsningar, mikroutställningar, presentationer, diskussioner och festligheter arrangerade av den oberoende forskningsgruppen Agentur, Hägerstensåsens medborgarhus och Konstfrämjandet Stockholm på Hägerstensåsens medborgarhus lördag den 9 oktober, från kl. 12 till sent. Alla är välkomna!

 • Föreläsning: Kulturhuset och utställningen i reproduktionsåldern

  Som en del av kursen ”Medborgarhus och andra former för gemenskap” som vi organiserar tillsammans med Hägerstensåsens medborgarhus och Konstfack presenterar vi föreläsningen Kulturhuset och utställningen i reproduktionsåldern med forskaren Kim West.

 • Medborgarhus och andra former för gemenskap

  Under hösten organiserar Konstfrämjandet Stockholm, Hägerstensåsens Medborgarhus och Konstfack tillsammans kursen "Medborgarhus och andra former för gemenskap" för samtliga studenter inom masterprogrammet Rumslig gestaltning.

 • Konstfrämjandet Stockholm flyttar

  Nu flyttar Konstfrämjandet Stockholm från Swedenborgsgatan till ett tidigare studiecirkelsrum i Hägerstensåsens Medborgarhus!

 • Nytt residensprogram för bildkonstnärer i arkivmiljö

  Konstfrämjandet Stockholm och Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek lanserar ett gemensamt residensprogram för bildkonstnärer. Först ut blir konstnären Ingela Johansson. Syftet är att utveckla infrastrukturerna för konstnärlig produktion och skapa nya möten mellan arbetarhistoria och bildkonst.

 • Samtal utifrån utställningen Var ska vi äventyra?

  Vi är glada över att tillsammans med Södertälje Konsthall presentera ett digitalt samtal med utgångspunkt i Ingela Johanssons fantastiska utställning Var ska vi äventyra? Ingela Johansson är även den första medverkande konstnären i ett nytt residensprogram som vi snart lanserar.

  Digitalt12 maj17.00 – 18.00Läs mer
 • Mint blir en egen organisation

  Under 2019 initierade Konstfrämjandet Stockholm under ledning av Emily Fahlén och Asrin Haidari konsthallen Mint på ABF Stockholms källarplan. Konsthallen har under åren utvecklats med en omfattande och imponerande utställnings- och programverksamhet med hög konstnärlig kvalité. Nu blir Mint en egen organisation.

 • Med önskan om ett annat samtal

  De senaste veckorna har vi följt diskussionen om Konstfack som uppstått med anledning av en professors tendentiösa läsning av Brown Islands handbok i allmänhet och texten ”Floating in the White sea – A foray into the contemporary art institution” i synnerhet.

 • What is to be done?Release med Jakob Jakobsen och Ana Teixeira Pinto

  Releasesamtal med Jakob Jakobsen och Ana Teixeira Pinto: vad gör vi nu?
  Del av konsttidskriften Palettens Redaktionsmöte – samling för en kritik av samtiden.
  Samtal mellan Jakob Jakobsen och Ana Teixeira Pinto, modererat av Frida Sandström.

  Online9/10 202018.00Läs mer
 • Boklansering: Johanna Hedva – Minerva: The Miscarriage of the Brain

  Välkomna till en presentation och samtal med Johanna Hedva om deras nya bok, Minerva: The Miscarriage of the Brain. Kvällen är organiserad som en del av En omsorgsfull strejk och Bodies of Care.

  Online3/10 202018.00Läs mer
 • Walk with banners – Bella Rune, Konstfack students and Margareta Ståhl

  Please join us for a public walk with banners produced by Bella Rune and students from Konstfack University. We will walk from Konstfack to ABF Stockholm Sveavägen 41. During the walk scholar and researcher Margareta Ståhl will join us for a conversation about the project and the history and aesthetics for the workers movement.

  Konstfack27/9 202014.00Läs mer
 • Bodies of Care with Emma Dominguez, Macarena Dusant, Sonia Sagan & Sarasvati Shresta

  Join artists Emma Dominguez, Macarena Dusant, Sonia Sagan and Sarasvati Shrestha for a discussion around their collective approach to addressing the lived detrimental effects of work and the inequality of access to care within the Swedish welfare system framed around their mother's experience.

  Online25/11 202018.00Läs mer
 • Kampen om hamnen och logistiken

  ”Kampen om hamnen och logistiken” är det femte samtalet i den serie som föregår utställningen En omsorgsfull strejk* på Mint. Samtalet sker online på vår facebook och hemsida.

  Online12/11 202018.00 - 21.00Läs mer
 • Upplopp är att älska vår överlevnad / Riot is to Love Our Survival

  Departing from the current conditions of struggle and rereading The Undercommons seven years after its first release, poet and scholar Judith Kiros will be in conversation with its authors Stefano Harney and Fred Moten.

  Online5/11 202018.00Läs mer
 • Belarus: “Imorgon ska inte förbli som idag”

  Välkommen till ett samtal med Problem Collective (Minsk) om villkoren för konstnärligt skapande, solidaritet och strejk under upproret i Belarus.

  Online15/10 202018.00 - 20.00Läs mer
 • Motståndets reproduktion

  Välkommen till ett samtal om motstånd, organisering och facklig kamp inom omsorgssektorn, organiserat av Michele Masucci och Mint i samarbete med Feministiskt forum och del av utställningen En omsorgsfull strejk.

  Online & Mint (ABF-huset)7/10 202019.30Läs mer
 • Fabriksflickorna – De viljefulla textilarbetarna

  Det konstnärliga projektet Fabriksflickorna – De viljefulla textilarbetarna organiserar en utställning och konferens på Mint konsthall i ABF-huset i Stockholm.

  Mint30.9–4.10 2020Läs mer
 • Agentur presenterar: Historien är inte slut (12 februari 1934)

  Välkommen till ett arrangemang av den oberoende forskningsgruppen Agentur: en rapport inom ramen för forskningsprojektet Folkfronternas estetik.

  Mint17/9 202017.00 - 20.00Läs mer
 • Avgångsutställningen av Konstfacks masterprogram i Konst

  Mint visar Konstfacks avgångsutställning för masterprogrammet i konst.

  Mint5.6–16.6 2020Läs mer
 • Nu släpps Handlingsplan för att motverka ett segregerat konstfält

  Nu släpper vi Handlingsplan för att motverka ett segregerat konstfält tillsammans med Art Lab Gnesta. Den omkring hundra sidor långa handlingsplanen är skriven av en mängd olika personer och kollektiv i och utanför Sverige.

 • Teckentecknaren

  Ny utställning på Mint! Thea Ekström tillsammans med Milena Bonilla, Eivor Burbeck och Thale Vangen.

  Mint06.03.2020–20.05.2020Öppettider: Onsdagar 12-16Läs mer
 • Release: Found Review 7# Lost Spring 2019 Issue

  Welcome to the release of a new issue of Found Review!

  Mint18/2 202018.00 - 20.00Läs mer
 • Folkrörelser i nutid & dåtid: Nazem Tahvilzadeh & Hedvig Wiezell

  I detta samtal utforskas premisserna för motstånd genom rörelser i nutid och dåtid. I en tid då samhällsklyftorna ökar och segregationen söndrar staden behövs kritiska reflektioner kring hur nutidens utmaningar hänger samman med historiska processer, om vi vill ta oss till demokratiserad framtid.

  Mint16/1 202018.00 - 19.30Läs mer
 • Bokklubben All Set For Action läser Emergent Strategy

  Hur organiserar vi oss runt det vi längtar efter, det vi drömmer om och vad vi tror på? En bokklubb i samarbete mellan Konstfrämjandet Stockholm och SETTINGS

  Kalangu Café4/12, 15/1 och 12/218.00–20.00Läs mer
 • Att ta saken i egna händer

  Att ta saken i egna händer är en polyfon utställning. Den för samman berättelser, hantverk, görande, plats, illustrationer och verk som utgår från arbetares självorganisering under den fria tidens timmar.

  Mint20.11.2019-18.1.2020Läs mer
 • Motståndets tid – om dekoloniseringVernissage 8 nov kl 17, TEGEN 2, Bjurholmsg. 9b

  Utställningen samlar 14 konstnärer som själva har en bakgrund i ursprungsbefolkningar eller arbetar i solidaritet med kampen om en dekoloniserad historieskrivning som reviderar och formar framtiden. Utställningens verk förhåller sig till kvarvarande förtryckande politiska koloniala strukturer som världen över utsatt ursprungsbefolkningar.

  TEGEN 22019-11-08 - 2019-12-01Öppettider: fredag - söndag 13-17Läs mer
 • Dagens ros till dig som nöjde dig med ett tack och sa att det kan vara min tur nästa gång

  Mints andra utställning är en komposition i tre delar. Den handlar om att gå sin egen moraliska väg, konstnärligt och mänskligt. Var finns integriteten i våra tankar och aktioner? Detta undrar verken och svarar genom de små ingreppens exempel: i sfärer, rullande klot och sammankallande cirklar.

  Mint25.9.2019–1.11.19Läs mer
 • Hands at Work (#2)Filmscreening på Mint

  Som en fortsättning på utställningen Den folkliga självstyrelsens livsluft på Mint anordnas en serie filmvisningar och diskussioner där intersektionella och feministiska metoder används för att undersöka kroppens plats på dagens arbetsmarknad.

  Mint18/618.00Läs mer
 • Release: Lulu-Journal #6 Ed. Kristian Vistrup Madsen

  - Release of Lulu-Journal #6
  - Edited by Kristian Vistrup Madsen
  - Wednesday May 29, 19:00
  - Mint, ABF-huset, Sveavägen 41

  19:00-20:00 readings by Kristian Vistrup Madsen, Mara Lee, Eli Levén @ Mint (basement)

  20:00-22:00 Bar @ restaurant Cirkeln (first floor) DJs TBA

  Mint, Sveavägen 41, Stockholm2019-05-2918.30-22.00Läs mer
 • SamtalHans Tombrock och Bertolt Brecht under svensk exil

  Måleri och Lyrik för Folkets hus – Ingela Johansson och Margareta Ståhl samtalar om mötet mellan vagabondkonstnären Hans Tombrock och dramatikern Bertolt Brecht under svensk exil.

  Mint9/518.00–19.00Läs mer
 • The Hand at Work (#1)Filmvisning och samtal

  Som en del av utställningen Den folkliga självstyrelsens livsluft på Mint anordnas en filmvisning med efterföljande diskussion om Giorgi Gago Gagoshidzes film The Invisible Hand of My Father (2018) och Sarah Brownes The Invisible Limb (2014). Bägge filmer låter handen agera berättarjag och ledsagare genom en betraktelse över kroppar i arbete.

  Mint5/1014.00Läs mer
 • Att lära genom kampenSvenska hamnarbetarförbundet och strejkrätten

  Vad kan vi lära från dagens fackliga kamper och hur kan dessa lärdomar informera organiserandet av bredare sammanslutningar och allianser idag? Konsthallen Mint bjuder in till ett publikt samtal med Björn A. Borg och Josef Völgyi från Svenska Hamnarbetarförbundet, Benj Gerdes och Michele Masucci.

  Mint24/418.00Läs mer
 • MintThe invisible hand of my father: Giorgi Gagoshidze

  Den första utställningen på nyöppnade konsthallen Mint i ABF:s galleri på Sveavägen knyter an till ABF:s historia som arbetarnas bildningsförbund. Utställningen inkluderar den nyproducerade filmen The invisible hand of my father av den georgiska konstnären Giorgi Gagoshidze.

  ABF-huset13/4–12/5Se text för öppettiderLäs mer
 • AKTIVISM, UTSATTA KROPPAR, KONST OCH TEKNOLOGI

  Konstfrämjandet Stockholm och IDA – Institutet för Diaspora och Avkolonisering bjuder in till ett samtal, paneldiskussion och workshop om aktivism, politisk mobilisering, sårbara kroppar och teknik i tider av ömtåliga demokratier. PretaLab (Brasilien) och SETTINGS (Sverige) deltar.

  Konsthall C9/213.00–16.30Läs mer
 • OTHER WAYSone day performance context

  OTHER WAYS is a one day context in parallel with the presentation within Modernautställningen of Dinis Machado's group performance Cyborg Sunday, a work unfolding from the tangible consubstanciation of a fictional prostetic memory of an utopic Future.

  Konstfrämjandets kansli11/1118.00–21.00Läs mer
 • Laptop Studio VisitsMeryem Saadi möter Xenia Klein

  Laptop Studio Visits är en plattform för curatorer som bjuder in till samtal med intressanta konstnärer som bor i Stockholm eller är på besök. Samtalet är upplagt som ett publikt ateljébesök där konstnärens laptop utgör ateljén.

  Konstfrämjandets kansli18/618.30Läs mer
 • Poetry Bar & Kimchi Workshop

  Artist Sookyoung Huh invites you to join a workshop to make your own Kimchi and discuss what does food do to shape one’s identity? In Nisrine Boukhari's bar is money no good, please pay with poetry.

  Konstfrämjandets kansli6/616.00–19.00Läs mer
 • Something Can Happen Beyond Expectation

  We humans use language, its descriptions, and its expressions, as a basic skill to speak about what we need, want, and what we face. However, what happens when we find ourselves incapable of speaking about our hard experiences? What if our brain hides these bad experiences in our subconsciousness in an attempt to safeguard itself?

  WIP Konsthall3/6–17/617.00–21.00Läs mer
 • Vad gör “mångfald”?Workshop med IDA och Konstfrämjandet Stockholm

  Välkommen till en workshop med IDA och Konstfrämjandet Stockholm där vi performativt dissekerar olika konstinstitutioners mångfaldshandlingsplaner- och policy dokument. IDA har mailat samtliga konstinstitutioner på myndighetsnivå och frågat efter deras policydokument och handlingsplaner för representation och "mångfald".

  Konstfrämjandets kansli25/315.00Läs mer
 • FöreläsningMelanie Keen: On Inclusion in the Arts

  Välkommen till en föreläsning med Melanie Keen, curator och direktör för Iniva (Institute of International Visual Arts) i London, om hennes erfarenheter av att arbeta strategiskt arbete för att främja inkludering i konstfältet.

 • Filmvisning och samtalSavas Boyraz och Joakim Medin

  Filmvisning och samtal i samband med den sista lördagen av Savas Boyrazs utställning Evins berättelse på Konstfrämjandet Stockholm. Boyraz visar sin kortfilm MEANWHILE från 2014, där en fiktiv fotograf följer en grupp gerillakrigare i de kurdiska bergen under en dag.

  Konstfrämjandets kansli27/117.00–18.30Läs mer
 • Årets julskyltning: Savas BoyrazEvins berättelse

  I juletider finns det en lång tradition att slå på stort med spektakulära skyltningsarrangemang i skyltfönstren designade för konsumtion och julkänsla. Konstfrämjandet Stockholm vill istället ge alla som passerar på Swedenborgsgatan en möjlighet att fundera över hur den egna rollen ser ut i relation till någon annans frihetskamp.

  Konstfrämjandets kansli3/12–31/114.00–16.00Läs mer
 • Emma och Athenas politiska ansvar

  Stockholmsskolan och ABF Stockholm bjuder in till en spännande kväll där konstnärerna Emma Dominguez och Athena Farrokzhad möts på scen för att diskutera konst, representation och ansvar.

  ABF Stockholm8/1118.00Läs mer
 • Postkolonialt självförsvar

  Ett samtal om kraften och hindren med den nya tidens politiska modeord. Med Samuel Girma, i samarbete med ABF Stockholm.

  ABF Stockholm1/1118.00Läs mer
 • Fritt – konstnärskap i fokus

  Fritt – konstnärskap i fokus, är en utställning som ger rum för unga rasifierade konstnärer att uttrycka sig fritt. Den äger rum på Galleri Ung i Hallonbergen C. Curator och producent för utställningen är Aynur Isayeva.

  Galleri Ung6/10–30/1018.00Läs mer