Teach-in for Palestine: Culture, Solidarity, Resistance 

Du är inbjuden att delta i samtal och workshops med fokus på kulturellt motstånd för Palestina. Det kommer finnas mat och ett frivilligt inträde på 40 kr, där alla intäkter går till Palestinagrupperna.

Datum: Lördag 1 juni 16-22 Plats: Hägerstensåsens medborgarhus

Denna kväll syftar till att utforska vilken roll kulturen, kulturarbetare och konstinstitutioner kan spela i tider av väpnade konflikter och folkmord. Vilka insikter, lärdomar och erfarenheter har vi som kulturarbetare fått under de senaste sju månaderna? Vad har vi lärt oss om konstnärlig frihet och yttrandefrihet? Hur tänker vi använda dessa lärdomar för att kräva en konstvärld som står upp för rättvisa och mänskliga rättigheter?

Vi kommer att få rapporter från kulturarbetare verksamma i Palestina, Berlin, New York/Italien och Stockholm, både live och online. Kom och delta i workshops som berör allt från arkitektur och kolonialism till tystnaden inom den svenska konstvärlden. Vi bjuder även in till en lyssningsworkshop och diskussion med cultureworkers4palestine om hur vi kan organisera oss långsiktigt och hållbart för Palestina. Vi avslutar med poesi och musik.

Ett uppdaterat schema släpps inom kort.

Vi står i solidaritet med Palestina och med all antikolonial kamp världen över. Vi fördömer de krigsförbrytelser och det pågående folkmordet mot den palestinska befolkningen i Gaza av Israel. Vi strävar efter att bygga en konstvärld som står upp för alla människors mänskliga rättigheter.

Kvällen anordnas av: Konsthall C, Konstfrämjandet Stockholm och Hägerstensåsens Medborgarhus.

Visa alla