Vernissage: Practice Continued — Det Konstnärliga Rådet på Wip:sthlm

En utställning med Nisrine Boukhari, Muhammad Ali, Nidal Sawas, Rami Khouri och Mussi Estifanos. Organiserad av Det Konstnärliga Rådet i samarbete med Wip: Sthlm.

Vernissage: Fredagen den 5 maj kl 17-20.

Utställningen är öppen t o m 14 maj (Kl 12-16)

För en konstnär kan ateljén kan vara en intim och aktad plats, ett rum där en magisk process äger rum. För vissa konstnärer är ateljén en tankeplats där konstverk kommer till. Bruce Nauman t e x har sagt ”Jag har alltid varit intresserad av det som händer i ateljén.” För andra konstnärer kan en ateljé vara något helt annat, tex en dator, hemmet eller gatan. Hursomhelst har ateljén traditionellt varit ett haven för konstnärer där de spenderar tid och hämtar inspiration som i sin tur uppmuntrar till kreativitet.

Men vad händer då konstnärer plötsligt befinner sig utanför sin specifika ateljé, på en plats där det inte finns tillgång till rum för reflektion och ingen möjlighet att komma i kontakt med en konstscen? Är det möjligt att arbeta som konstnär under de förutsättningarna, eller tar det tid – kanske åratal – att hitta en plats där den kreativa processen kan fortsätt och där det finns utrymme att reflektera över konstnärliga erfarenheter?

Projektet har organiserats av Wip:Sthlm och Det Konstnärliga Rådet och kom till för att stödja konstnärer som nyligen anlänt till Sverige. Målet är att ge möjligheter att få tillgång till konstscenen, att erbjuda ateljéplats under några månader och att ställa ut arbeten. Med stöd av Stockholms Stad.

Guidad tur av utställningen:

  • 7/5 13-13.30

  • 13/5 13-13:30

Det Konstnärliga Rådet

Konstfrämjandet Stockholm vill med projektet Det konstnärliga rådet undersöka hur konsten kan vara en del av mötet med Sverige. Vi menar att olika kulturaktiviteter kan påverka nyanländas syn på Sverige och den egna framtiden i landet. Läs mer här.

Wip:sthlm
Wip:sthlm [work in progress] är ett samarbete mellan nittiotre konstnärer som arbetar i lokaler på Årsta Skolgränd 12-14. Läs mer här.

Med stöd från Stockholms stad

Visa alla