Bokcirkeln läser: Emergent Strategy – shaping change, changing worlds

Hur organiserar vi oss runt det vi längtar efter, det vi drömmer om och vad vi tror på? Under vintern bjuder vi tillsammans med All Set For Action in till en bokcirkel där vi kollektivt får möjlighet att fundera över dessa och andra frågor.


Hur organiserar vi oss runt det vi längtar efter, det vi drömmer om och vad vi tror på?


I vinterkylan bjuder Konstfrämjandet Stockholm och All Set For Action in till en bokklubb där vi får möjlighet att fundera över vad det betyder att kollektivt bygga kraft i en tid som kräver brådskande förändringar. Hur organiserar vi oss runt det vi längtar efter, det vi drömmer om och vad vi tror på?


Datum
4 december, kl 18 – 20, Kalangu Café, Södermannagatan 38
15 januari, kl 18 – 20, Kalangu Café, Södermannagatan 38
12 februari, Kl 18 – 20, Kalangu Café, Södermannagatan 38


Konstfrämjandet Stockholm i samarbete med All Set For Action bjuder in till att gemensamt läsa Adrienne Maree Browns bok Emergent Strategy: Shaping Change, Changing Worlds. Det här är en “Guilt free” bokklubb där vi läser boken tillsammans på plats, vilket gör att alla kan vara med utan krav på att du hunnit läsa boken före varje träff.


Boken Emergent Strategy uppmanar oss att leta efter kollektiva strategier för att förstå människans relation till vår planet och till varann. Hur omfamnar vi kollektivitet idag? Hur fokuserar vi på att organisera oss för det vi längtar efter istället för att bara hinna med att reagera mot det vi inte tror på?


Adrienne Maree Brown är aktivist inom sociala rättvisefrågor, science fiction-författare, doula, poet med gröna fingrar hemmahörande i Detroit. Emergent Strategy är en bok som skulle kunna beskrivas som en radikal självhjälpsbok, lika delar en aktivistbok inspirerad av kunskap från decennier av gräsrotsorganisering. Browns ständiga ledstjärna är författaren Octavia Butlers (den första svarta kvinnliga science fiction-författaren och gudmoder av afrofuturism) litterära utforskning av vårt mänskliga förhållande till förändring.


Kom och dela några vinterkvällar med Konstfrämjandet Stockholm och SETTINGS på Kalangu Café på Södermannagatan 38, en Panafrikansk oas på Södermalm. Caféet drivs av ett kollektiv med Sumbu Chantraine Temo i spetsen som också är ordförande i SETTINGS. Kalangu erbjuder en specialsoppa för bokklubben vid varje träff till ett förmånligt pris.


Maila oss om du vill vara med då vi har begränsat antal platser.
ulrika.flink@konstframjandet.se


Plats: Kalangu Café
Södermannagatan 38
11640 Stockholm


Visa alla