Konstfrämjandet Stockholm

2

Konstfrämjandet Stockholm

Vad är konstkritik? (2019)

Sedan vintern 2018 har Konstfrämjandet Stockholm drivit en kurs i konstkritik. Kursen utgår från frågeställningen Vad är konstkritik? och utforskar hur konstkritik kan skrivas och vilka normer som omgärdar svensk konstkritik. Det är en orienterande kurs där deltagarna både kan prova på att skriva och lära sig vad konstkritik är. Det finns inga krav på att skriva egna texter.

 

Kursen utgår från svensk konstkritik med inbjudna föreläsare, besök på utställningar och praktiska övningar där gruppen provar att skriva konstkritik. Kursens avslutningsdel erbjuder möjligheten att publicera konstkritiska texter på Kultwatch.se.

 

☛ Kursen är gratis
☛ Anmäl dig till macarena@kultwatch.se. Vänligen ange födelsedatum och postnummer i din ansökan.

 

Antalet platser är begränsat och personer mellan 18–25 år med erfarenheter av att rasifieras som icke-vita prioriteras eftersom kursen syftar till att bidra att fler skriver om konst.

 

 

Kursen drivs av Konstfrämjandet Stockholm i samarbete med konstkritikersamfundet AICA och Kultwatch.se. Initiativtagare är konstvetaren Macarena Dusant, styrelseledamot i Konstfrämjandet Stockholm och redaktör på Kultwatch.se.